Új kezdődik

Az új év sokaknak újat hoz. Olyan ez, mint a karácsony, csak itt egy szép pulcsi helyett egy új másnaposság élményét kaphatod meg. Persze én mást kaptam. Egy weboldalt. A legjobbpasi.hu-t.

Éppen a  szokásos foglalatosságomat végeztem (léteztem), amikor felhívtak engem. Egy hölgy volt az. Olgaként mutatkozott be.

Azt állította, hogy a BBC-től keres, mert egy díjat akarnak átadni nekem. Reméltem az Oscar-díjról van szó, amelyet, hirtelen kitalált elképzelésem szerint, az ismert brit közmédium átvett az Amerikai Filmakadémiától, amikor a koronához visszacsatolták az Egyesült Államokat.

Bizonyos voltam, hogy ez simán megtörténhetett az alatt a négy óra alatt, amíg nem néztem semmilyen híradást.

Brit USA

Fotó: Wikipédia
Lelki szemeim előtt lengett már a zászló, lobogtatták azt lelki szeleim

Amikor rákérdeztem kiderült azonban, hogy Amerika újragyarmatosítása se történt meg és Olga se a British Brodcasting Servicetől volt. Arra a hírre azonban felvillanyozódtam, amikor kiderült: a Best Bloke Commissionről van szó, mely 2011-es megalapítása óta minden évben kiosztja a Legjobb Pasinak járó díjat, ami nem más, mint egy nagyon fényes elemlámpa (elem nélkül), egy házi halas szendvics, egy titulus és lehetőség a saját nyelven történő publikálásra egy évig, mint a Legjobb Pasi.

Ilyen értékes járandóságok mellett öröm volt hallani, hogy 2011-re engem választottak meg a jelenlévők a titkos, név szerinti szavazáson 107%-os részvétellel, héthatoddal.

Sajnos a gazdasági válság miatt a nagyon fényes elemlámpáról le kellett mondanom és a halas házi szendvicsből is zsíros kenyér lett, de a titulus és a publikálási lehetőség megmaradt. Ezt a mai napon kezdhettem meg.

Legjobb Pasiként célomnak tűztem ki a világuralmat és az extraszoláris expediciók elindítását, de úgy döntöttem, ha marad egy kis szabadidőm akkor abban felfedem a világ tökéletlenségeit. Úgymond görbe tükröt állítok, hisz az összes egyenes tükör arra való, hogy csodálhassam magam.

A tökéletlenség megmutatása nem egyszerű feladat, hiszen annyi fajta felesleges vagy elfogult információ létezik: reklám, marketing, propaganda, péer, általános badarság, ámítás, kamu, kacsa, ködösítés, hazugság, humbug, hitegetés, lódítás, torzítás, ferdítés, füllentés, félrevezetés illetve új tartalmat nem nyújtó, a mondatot hasztalanul elnyújtó szinonimák; hogy ember legyen a talpán, aki tudja mi is az igazság.

Vagy éppen én, a Legjobb Pasi, hiszen nekem is van talpam.

De, hogy ki is vagyok én? Ez az egy titok amit soha nem mondok el. Tudod, hogy imádsz.

X O X O,
Legjobb Pasi