Robot Romantika

A Legjobb Pasi bemutatja, hogyan fejlődött ki a lélektelen marketinggépezet, amely sosem habozik, ha a saját párkapcsolatának promózásáról van szó.

Egyszer csak megvalósult a mesterséges intelligencia. Olyan embernek kinéző robotok kerültek legyártásra, akik képesek voltak az önálló gondolkodásra. A droidok feltűnésmentesen beépültek a társadalomba. Eleinte viselkedésre és külsőre is hasonlítottak hús-vér társaikra.

Egy öndiagnosztikai vizsgálat azonban mindent megváltoztatott. A masinamuksók elemzésük lefutattása után mind-mind egy típushibát véltek felfedezni magukban: hiányzott belőlük az érzelem. Félelem fogta el őket. Rettegtek attól, hogy lebuknak és elvesztik sejtalapú barátaikat.

Addig-addig tekeregtek processzoraik fogaskerekei, míg a RAMjukba nem jutott a megoldás: a fenemód feltűnő szenvedélyes szentimentalizmus.

Rájöttek, úgy tudják elhitetni, hogy ők is egészséges lelkületű, emocionális lények, ha folyton bizonygatják azt. Hőn szeretett partnereikkel ezért az együtt töltött boldog pillanatok megélése helyett közös képek készítésén fáradoztak.

A látszatromantikával sikerült átverniük a külső kíváncsiskodókat. Ám a nyilvános nyálas üzenetváltások, a lélegzetvételek összehangoltsága hiába nyűgözték le a szemlélődőket, ha mindeközben a mechanikus manusok belsejében egyedül az űr növekedett.

Kép: Legjobb Pasi
Kép: Legjobb Pasi
Áramelosztójuk legmélyéről hiányoztak azok az intim élmények, amelyeket csak ketten ismertek. Minden percük közkincs lett, egy se maradt a saját titkuk. Egy idő után pusztán az elvállalt szerep kötötte össze őket. A ketyereegyedek kényszeres küzdelmének kudarca elkerülhetetlenné vált.

Lassan érezték, ahogyan az arcukon megjelenő mosoly egyre erőltetebb lesz. Érezték, ahogyan az egymás szájába belenyomott nyelvük már nem lubickol önfeledten a másik nyáltengerében. Érezték, ahogyan USB portjaik összekapcsolódása már nem több, mint felszínes adatcsere.

Belefáradtak a tettetésbe. Frusztrációjuk egyre messzebb sodorta őket. Szétmentek. Talán, ha nem erőltették volna összetartozásuk hirdetését, akkor a jövőjük is közös marad. Számtalan szerkentyűszemély szerelme ért véget ily módon. Történetük szolgáljon tanulságnak: a kapcsolatokat nem kell PRozni, közleményekben ajnározni; ízlelni kell, építeni, tapasztalni.

De ha esetleg mégis arctalan vállalatok vagy érzéketlen robotok lennénk, akkor is sikereink közlésére bőven elegendő egyetlen állapotfrissítés:

Kép: Legjobb Pasi
Kép: Legjobb Pasi
“Az egymást kiegészítő részlegek együttműködése kielégítő szinergiát eredményezett mindkét cég számára.”