Pint párbaj

Járvány söpör végig a világon! Egyre többen fertőzödnek meg büszkeséggel, ha meg tudnak inni egy pohár sört. De ne feledjük: a hülyeség elleni legjobb oltást mindig a Legjobb Pasi szolgáltatja…

Télről-télre különös plakátok jelennek meg. Furcsa hirdetések, amelyek a kézmosás fontosságára kívánnak rámutatni. A korókozókkal szembeni küzdelem propagandája mindig az influenzaszezon közepén tűnik fel, amikor az ellenség legerősebben ostromolja az immunrendszereket. Minden évben újabb és újabb vírustörzsek jelennek meg, így hiába a harc, a háború örök. Csak a fertőzés megelőzése hozhat átmeneti győzelmet.

Hasonló a helyzet a hülyeségjárványoknál. Az internetnek köszönhetően a jópofának szánt bárgyúságok is hamar bejárják a világot. Bizonyos blőd balgaságok akkora tetszést váltanak ki, hogy sokan kényszert éreznek a lemajmolásukra. Az utánzással megsegítik szegény elesett társaikat, akik elsőre ugyan nem találták viccesnek az éppen trendi tréfát, de a 37. verziót látva már a kontrollálhatatlan kacaj fogja el őket. Elvégre a humor akkor működik a leghatékonyabban, ha a poén kiszámítható.

Sajnos nem csak az ilyen idétlen bolondságok burjándzanak. Hiába lehet jól elröhögcsélni az éppen aktuálisan divatos debil táncmozdulatokon, ez nem elég. Néha kellenek egyéb esztelenségek, melyek még a legigénytelenebb lelkek számára sem számítanak muris mókának. Tavaly az üdítős üvegekre nyomtatott nevekre való rácsodálkozás és a lájk lejmolás hódított. Az idei sláger a pint párbaj.

A játék lényege elhitetni, hogy egy korsó sör (vagy egyéb alkohol tartalmú folyadék) lehajtása olyan lenyűgöző teljesítmény, amelyet érdemes videóra venni. A kamera előtti zugivók azonban nem bízták a véletlenre szamárságuk szétterjesztését. Felvételeik feltöltése után ultimátumot intéznek ismerőseikhez: cselekedjenek hasonlóan hibbantan vagy különben szolgáltassanak sarcot.

Kép: Maurice Leloir/Legjobb Pasi
Kép: Maurice Leloir/Legjobb Pasi
A barátaink iránt érzett tiszteletünk bizonyítéka, ha nyilvánosan megzsaroljuk őket

A világszintű ragály állítólag már több halálos áldozatot követelt, de azért pánikra semmi ok. Egyszerűen hagyjon hidegen e népszerű nonszensz, mert teljesen felesleges mások műsorát másolva májerkedni!

Ha pedig véletlenül kihívnának, akkor mosd kezeid, és esetleg használd ki a lehetőséget méltóbb ügyekben való versengés beindítására. Hátha hasznosabb jótékonykodni, mint értelmetlen erőpróbákat erőltetni…