Mi ez a felhajtás?

Közel tökéletes a mai világ. Megszűnt a szegénység, az éhínség is már a múlté, gyógyítható a rák, nincs bűnözés, kitört a világbéke, mindig süt a nap, szépen dalolnak a madarak, rögtön iható az éppen elkészült tea…

Ilyen idillben csupán a fürdőszobában keletkezhetnek konfliktusok.

A fogkrémtubus nem optimális helyen történő nyomogatása, a toalettpapír nem megfelelő felhelyezése, a hajmosással részben eldugított lefolyó, a túlságosan hosszan birtokba vett zuhanyzó mind-mind veszekedéssel végződhetnek.

Ám mindegyiknél nagyobb mértékű indulatokat indukál a WC ülőke problematikája.

A nő szeretné lehajtását és elkeseredik, ha a férfi nem hajlandó ezt biztosítani egy három másodperces “figyelmességgel”.

Ebből gyakran konfliktus kerekedik és így a szaporulat nagy részét biztosító férfi és nő együttélések kihűlnek, gyermektelenek maradnak.

Bizony: a WC deszka pozíciója körüli vita miatt csökken a fejlett világ népessége.

A Legjobb Pasi ezért úgy érzi kötelessége elhozni a Nyugodalmas Fürdőszoba Jövőjét (NyFJ) és ismét megmenteni a világot.

Ahogyan megvizsgálta a helyzetet elsőre számára is úgy tűnt, hogy a férfiaknak kéne engedni, hisz a nőknek van igazuk – többször kedvez, ha az ülőke le van hajtva

Hiszen kétféle rendeltetésszerű toalett használat elképzelhető vagy az ivás okozta szivárgást elkerülésére irányul a tett vagy az újság olvasásra. Mivel ezt mindkét nem csinálja, négy variáns lehetséges.


Illusztráció: Legjobb Pasi

Mint látható négyből csupán egy olyan eshetőség van, amikor deszkának felhajtottnak kell lennie.

Azonban a Legjobb Pasi rájött: egy túlalkoholizált társadalomban gyakran előfordul, hogy nem a popó, hanem a száj találja magát vécé felett.

Az effajta, alkohol kiváltotta gyors lefolyású anyagcsere olyan szituációkat teremt, melyek esetén ideális, ha a ülőke pozíciója egy derékszöget zár be a WC kagylóval. Avagy ahogyan a könnyen megjegyezhető mondás is tartja: “ha sok volt a pia, amit felhajtott, legyen a WC deszka felhajtott!”

Ezekben az esetekben nincs idő a vécéülőke felállítására – ha rossz helyzetben van, akkor is jobb ha csak azt kell letakarítani, mint az egész fürdőszobát. Persze a legjobb az, ha egyiket sem kell.


Illusztráció: Legjobb Pasi

Tehát, ahogyan az ábra is mutatja, tulajdonképpen nem négy, hanem hat esetfajta van: fele felhajtott deszkát igényel, fele lehajtottat, ám két esetben fontos a nyugalmi helyzet plafonra mutató léte.

A Legjobb Pasi szerint ez bizonyítja, hogy a felhajtás a helyes, progresszív álláspont.

Csakis ezen keresztül válhat elérhetővé a Nyugodalmas Fürdőszoba Jövője – úgy, ha mindenki alkalmazza a felhajtandó fejlődés-elvét.

Emiatt fontos, hogy terjeszd hírét, Kedves Olvasó, mintha nemi beteg pornószínész lennél és közben tartsd is be az útmutatást:

Hajtsd fel a WC deszkát, mentsd meg a világot!

 • Heh, zseniális. Épp itt volt az ideje, hogy valaki tudományos megközelítésben foglalkozzon a témával, köszönjük, Legjobb Pasi!
  Én csak egy valamit nem értek. Oké, otthon lehajtod meg minden, de az miért van, hogy nyilvános helyeken is állandóan lehajtott ülőkékbe ütközik az ember? A halálom tud lenni, mikor még a férfivécében is hajtogatni kell, az isten szerelmére, hát ne nehezítsük már egymás dolgát! Te, mint LP, igazán indíthatnál valami figyelemfelkeltő kampányt annak érdekében, hogy a pasik tudatosabban kezeljék az ülőke-helyzetet kocsmák, egyetemek, bevásárlóközpontok férfivécéiben. 

  • Sajnos, mint Legjobb Pasi nagyon sok kötelességem van, így bölcs meglátásaim terjesztésére csupán ezt a felületet használom és hiszek benne, hogy a közösségi médiák segítségével sok emberhez eljut a felhajtandó fejlődés üzenete!

 • Tsocky

  Igazából a számítás hiányos. Nem, nem kötekedni akarok, tulajdonképpen sok igazság van abban amit leírtál de kihagytad a képletből a háztartásban lakó férfiak és nők számát. Mert ha a nők vannak hátrányban, akkor természetesen kedvezőbb a felhajtott ülőke. Viszont fordítva a lehajtott. Mert ha belegondolsz, vicces lenne, ha a kettő alkalmazkodna az egyhez, vagy a három az egyhez. És ezt most úgy mondom, hogy bármelyik nem képviseltetheti magát kevesebb fővel.

  • Igen, igazad van, a Legjobb Pasi valóban egy egyszerű ideáltípust vizsgált meg. Nyilván a probléma is összetettebb, a modellt lehet és néha kell is bonyolítani. Érdemes figyelembe venni azt, amit mondtál, de ezenkívül akár azt is bele lehetne venni, hogy milyen nemű váratlan vagy várt vendégekre számíthatnak a lakástulajdonosok és mekkora eséllyel). Nem utolsó sorban azt is érdemes mérlegelni, ha az egyik személynél fokozottan veszélyeztetett (áldott vagy áldatlan állapotának köszönhetően), hogy a vécé fölé rakja száját.
   Ugyanakkor általánosságban kijelenthető, hogy az ideális nyugalmi állapot a felhajtás, hiszen a világon közel azonos a nemek aránya.