Hungarizált Halloween

A Legjobb Pasi gyermekkorában (amikor még csak Legjobb Lurkó volt) rendkívül szerette a paradicsomlevest betűtésztával. Utóbbi a jövőben rejlő megszámlálhatatlan lehetőséget, a variációk végtelenségét jelképezte számára. Az elfogyasztott írásjelek a gyomorba véletlenszerű sorozatban bekerülve is alkothattak értelmes szavakat és gondos rendezésben bekanalazva is eredményezhettek zagyvaságot. Talán abszurd gondolat volt ennek jelentőséget tulajdonítani, mégis a Legjobb Lurkó számára ez szimbolizálta a holnap kiszámíthatatlanságát, titokzatosságát.

Elvégre József Attila nagyon esetleges karriertanácsokkal látta el, nem tudhatta éppen, hogy tűzoltó lesz-e, katona vagy talán kis Balázs. A végén egyikké sem válhatott, hiszen Legjobb Pasi lett, de néha el lehet töprengeni azon az elképzelhetetlen eshetőségen mi lett volna, ha nem így történik.

Mert, ha nem lett volna lehetetlen, akár pilótává, indiánná vagy mosógéppé is válhatott volna. Az ilyen irreális sorsok megélésére van lehetőség a farsangi bálokon. Ekkor még a koldus is lehetne királyfi, ha éppen nem volna olyan szegény, hogy lájkok helyett pénzért kelljen könyörögnie.

A farsang az az időszak, amikor bárki bárminek beöltözve bulizhat anélkül, hogy Lady Gagának néznék. De ha szeretné, akár neki is öltözhet. Vagy még maszkot is vehet fel, hogy estéjébe becsempéssze a velencei karnevál, és a Legjobb Pasi számára oly kedves maszkabálok hangulatát.

Persze, aki akarja, csinálhatja mindezt október végén, bajszot tehet Halloweenre és magyar szokásként kezelheti, egyszersmind nézheti a Super Bowlt és tűzijátékozhat augusztus 20. helyett július 4-én, csakhogy jobban hasonlítson az élete a Jóbarátokban vagy az Így jártam anyátokban ábrázolt világra…

A Legjobb Pasi azonban a halloween partyk helyett a farsangi bulikat ajánlja. Öltözzünk ki ekkor és trikortrítezés helyett élvezzük a busójárást.

Mit nekünk kibelezett töklámpás, amikor itt ez a sokác szokás! | Fotó: Dóri
Fotó: Dóri
Mit nekünk kibelezett töklámpás, amikor itt ez a sokác szokás!

Az elvetemült feministák persze nyugodtan éljék ki perverz vágyaikat sütőtökök kifaragásával, de még ők is jelöljék be naptárukba a farsangfarkát. Tivornyázzanak, vigadjanak jelmezekben, ahogy ilyenkor szokás.

A farsang kellemes mulatságra ad lehetőséget. Te se hagyd ki!