A Legjobb Pasi Lengyelországban

Fütyürészve flangáltam folyósóján felsőokatatási intézményemnek, mikor ott termett előttem egy hölgyemény és leszólított.

Ez sosem számított számomra szokatlannak, habár ekkor még nem voltam hivatalosan Legjobb Pasi. Ám az igen, amiért a lány, Bea, szóba elegyedett velem.

Nem elhívni akart ugyanis, hanem kiküldeni.

Ez meglepett.

De amikor kiderült, hogy nemzetközi gazdaságot tanul és az AIESEC tagja, összeállt a kép.

Hiszen az AIESEC egy olyan egyetemek közötti nemzetközi szervezet, amely hallgatókat küld ki és fogad önkéntes- illetve gyakornokmunkára. Bea pedig ng-sként tudja, hogy ideális nagy érték exportálása.

image
Fotó: Dóri

Különben azért Bea is tüdőzi a Legjobb Pasit

Én nekem is tetszett a tranzakció ötlete. Arra gondoltam, így végre tesztelhetem, hogy a belső kisugárzásomat mennyire befolyásolja a Föld mágneses tere. Azelőtt is sokszor felmerült bennem a kérdés: vajon máshol is vonzó vagyok vagy máshol még ennél is vonzóbb?

A bürokrácia azonban szükségtelen akadályokat görgetett elém. Mint holmi átlagos hallgatónak, nekem is próbákat kellett kiállnom.

Interjún illetve felkészítési napon tesztelték, amit már úgyis tudhattak: kifogástalan árú vagyok.

Mikor átmentem az ellenőrzésen és megkaptam a vonalkódom már csak ki kellett választani hova menjek.

Ebben az eladásra kijelölt közvetítő, Mirella segített.

Végül Koszalin, egy százezres lengyel városka lett az úticél. Egy kultúrát ismertető önkéntesprogram keretében az helyi fiataloknak mesélhettem el mit is érdemes tudni a magyarokról.

Egyszerűen kötelességemnek éreztem kisegíteni Jagelló féltestvéreinkkel, amikor megtudtam, hogy errefele nincsen műsoron a Magyarország, Szeretlek!.

Mások is érkeztek erre a projektre: egy brazil lány, Andressa és egy kínai fiú, Peng Taouri.

Ők lettek a Legjobb Pasi lakótársai.

Az első két hétben a napközikbe mentem velük prezentációt tartani. Itt a kölyköket – elkápráztatta a Legjobb Pasi produkciója. Az is előfordult, hogy az előadás által lenyűgözött lurkók aláírást kértek, amit legnagyobb örömükre meg is kaptak.


Fotó: Legjobb Pasi

A gyerekek azért Andressát is figyelmesen meghallgatták

A harmadik héten átkerültünk középiskolákba. Itt már külön-külön tartottuk az órákat.

Természetesen tinédzser-körök tetszését is elnyerte a Legjobb Pasi Magyarország bemutatója: nevettek a sosem elkészülő négyes metrón, a majdnem Chuck Norrisról elnevezett hídon megéheztek a székely káposzta láttán és viccesnek találták a török pasán bosszút álló kiskakas sztoriját.

A siker itt dedikáció helyett Facebook barátság igényelést hozott. Több tucat lány és néha fiúk is bejelölték a titkos személyazonosságomat, nem is tudva, hogy ezzel valójában a Legjobb Pasi barátai lesznek.

Ha pedig bulizni mentem, akkor a lányok táncra, a fiúk alkoholos italokra hívtak.

Bebizonyosodott, hogy a Legjobb Pasiságomat a más elektromágneses környezet se befolyásolja: bárhol a világban is flangálok fütyürészve valaki mindig leszólít.