2012 a Legjobb Pasi szemével

  • Televízió és Bulvár

A valódi romantikára vágyóknak, elég volt jókor a Madách téren sétálni, ahol egy lengyel férfi óriásplakáton tárta ország-világ elé az exének megcsalását, amely a legszebb szerelmi vallomás.

A köztéri hirdetőfelületek kedvelői a nyár végére rejtélyes üzenetekkel találkoztak, melyek szerint az ég kék, a fű zöld és az élet szép. Ezek a meglepő tények egy ötéves megrengették egy épp olvasni tanuló gyermek világát, aki később megtudta, hogy a nap világos, a cukor édes, a só sós és a krokodil könnyei nedvesek.

Ez a reklám persze népszerűsíthetett volna anti-depresszánst, szektát, ejtőernyős-tanfolyamot, politikai pártot, láncfűrészt; érvelhettek volna a marijuána legalizáció mellett vagy szembesíthették volna a társadalmat a színvakság szörnyűségeivel. De ehelyett a kampány csupán a piacvezető televíziótársaság második csatornájának megindítását kívánta kommunikálni.


Forrás: RTL Klub
A TV2 meg Szuper

A tévében különben nem történt semmi különös, csupán folyt tovább a tehetségkutatás: daltcsillagot, megasztárt, hangot, faktort vagy épp pávát kerestek különböző csatornákon a sokszínűségre vágyó néző legnagyobb örömére.

  • Internet

Az interneten sem történt semmi különös. Továbbra is szentül hitte mindenki önmagát a világ közepének. Nem csoda, hogy februárban tombolt a mások szerint mit csinálok/valójában mit csinálok-mém.

A Legjobb Pasi által csak karrier kockának nevezett hat panel első négy képéről általában megtudhattuk, hogy a szerző barátai, szülei, felettese vagy üzleti partnere és a társadalom mit feltételeznek az általa végezett munkájáról. Ezek között a keveredett a lenézés, a megbecsülés é as megértés hiánya – az alkotó sajnáltatta magát. Egoizmusát leplezvén az ötödik panelben magát ekézte, rámutatott, hogy ő csili-vilibbnek professzionálisnak ítéli meg tevékenységét. Aztán jött a csattanó és kiderült, hogy senkinek se lett igaza, a szerző munkája valódi rejtélyt jelentett még a saját maga számára is.

Később persze készültek kifordított változatok is, ahol mindegyik kisképen (vagy a legtöbbjén) ugyanaz szerepelt, mert fantasztikus humorforrás rámutatni, hogy néha nincs kontraszt a hiedelmek és a valóság között.

Kép: Vintage Andi/Legjobb Pasi/NASA/Van Gogh/Dóri
Kép: Vintage Andi/Legjobb Pasi/NASA/Van Gogh/Dóri
Haha, de humoros

Más mémek is felbukkantak, de az internetes közösség mégsem ezzel alkotott maradandót, hanem a nyelvművelésével. A flashmobot tartók legnagyobb örömére  a mémek átszivárogtak a közbeszédbe, és immár nem szokás “pechesnek” minősíteni senkit, hanem úgy kell fogalmazni “mennyire Bad Luck Brain” volt (vagy jobb esetben: “mennyire Balszerencsés Brian”).

A netes világ, sőt 2012 legnagyobb eseménye azonban kétségkívül a Legjobb Pasi honlapjának indulása volt. Ez január 5-én történt, amikor a szerző elmagyarázta a weboldal indulásainak körülményeit. Folytatásként rámutatott a mindenhol felbukkanó csúnya kék-piros LEDek terjedésére, levezette a WC-ülőke helyes állapotát, megfejtette miért is tartjuk hősnek a maratoni futót, véleményezte a hálapénz szokását, elmesélte, hogyan büntette meg őt a BKV, február 14-én elgondolkozott a légzőképesség közlésének fontosságáról, a fogyatékosokon élősködő hősökről írt, majd levezette, mi is az az erkölcsös szex, beszámolt lengyel útjáról, megírta az összes ünnepi beszéd sablonját, sztorizott egy humort nem ismerő ateista lányról, elmélkedett a húsvét valódi üzenetéről, kifogyott a kérdőjelekből, a világ képéhségét kárhoztatta, megvédte a fantasztikus Facebook frissítések létjogosultságát, beszámolt egy boldogságtaláló galambról, beszélt az élet vidámparknak történő beállításáról, megjárta Athént illetve Velencét, nem tetszéssel beszélt korunk köszöntési formáiról és végül egy színvonalas év végi összefoglalóval zárta le 2012-t.

  • Összefoglaló

Nem kell jósnak lenni, hogy megállapítsuk jövőre teljesen más dolgok fognak történni, talán túllép majd a világ a koreai táncmozdulatokon, Obamát se választják újra, a magyarok se szereznek majd annyi olimpiai aranyat, talán a sikerkönyvek is színvonalasabbak lesznek vagy legalább a fordításuk szöveg hű marad az eredetihez, új tudományos felfedezések és filmek jönnek majd, illetve talán a televíziók is újat találnak ki a tehetségkutatáson kívül. Azonban az biztos, hogy a Legjobb Pasi, akit 2013-ra újraválasztottak erre a titulusra, továbbra is érdekes, elgondolkodtató, színvonalas szóvicceket tartalmazó írásokkal szolgál jövőre is!

 

 

...
Navigáció:

Első oldal: Bevezető és Zene
Második oldal: Politika és Sport
Harmadik oldal: Kultúra és Könyvek, Tudomány
Negyedik oldal: Filmek és Videójátékok
Ötödik oldal: Televízió és Bulvár, Internet és az Összefoglaló