2012 a Legjobb Pasi szemével

  • Filmek és Videójátékok

A földönkívüli világ a Disneyt is foglalkoztatta. Év elején a John Carterrel próbálták meghódítani a mozinézők kegyét, de amikor ez  nem sikerült, felvásárolták a Csillagok Háborúját is birtokló Lucasfilmet.

Az Angry Birds széria is kozmikus kalandokban részesült először saját erejéből, de később már a Mérges Madarak is magukhoz toldották a Star Wars licenszt és alcímet is egyben.

A pacifista játékosok, akik semmiképpen nem akarták a zöld disznókat szárnyas ősellenségeikkel fejbe dobni, építhettek mindenféle járművet nekik, így segítve őket a tojáslelőhelyeket felfedő térképek megtalálását.

De aki nem akart az Angry Birds szériából teljesen logikusan következő spin-offot játszani az rajzolhatott a mobilján valamit, hogy ismerősei kitalálják. Mivel a 21. században élünk az ilyesfajta szórakozáshoz elengedhetetlen volt egy külön app, mert ha egy egyszerű rajz programban készült képeket küldenénk el e-mailben, az furcsa lenne.

Aki komolyabban veszi a játékokat az élvezettel panaszkodhatott kedvenc sci-fi szériájának összecsapott végéről vagy esetleg vehetett egy Wii U-t, hogy Mariozzon.

A képernyők előtt ülés helyett a mozivásznat választók láthattak idén filmet egy hobbitról, szuperhősökről, a vibrátor feltalálásáról, egy irracionális számról elnevezett fiú életéről, a mindent átható összefüggésekről, és még sok minden másról.

A lehetséges összes témát feldolgozta Hollywood idén is, így lehetett, ha úgy akartuk izgulhattunk az óriáshullámokban hívő fiúban, vagy nevethettünk Coccolinó maci befüvezésén, hiszen a könnyű drogok használata oly vicces.

Sajnos a sikoltozó lányok számára lezárult egy korszak az Alkonyat – Hajnalhasadás 2. részének megjelenésével, amelyben – a széria hagyományait nem meghazudtolva – ismét nem történt semmi.

Batman rajongók is fejezetet zártak le magányos kis életükben, a Sötét Lovag: Felemelkedéssel, ugyanis véget ért a Nolan-féle trilógia. E remekmű végén mindenkit sokkolt a fordulat, hogy Joseph-Gordon Levitt karakterének valójában Robin volt a neve.

Hasonlóan váratlanul érte a közönséget a Skyfall utolsó jelenetének meglepetése, miszerint Naomie Harris Moneypennyt játszotta, ezzel megteremtve a csavaros “ismert széria rebootjában a sorozat ikonikus karakterének csak a végén derül ki a neve, hogy izgalomban tartsuk a közönséget a várható sorsa iránt”-toposzt, amelyet várhatóan gyakran fognak használni a rendezők és forgatókönyvírók.


Forrás:SONY PICTURES
Az egyik kivágott jelenetben a kocsiról is bizonyára felfedik, hogy Aston Martin

Magyar filmek tekintetében termékeny volt az év ismét, hiszen év elején jött Szabó Magda önéletrajzi ihletésű történetéből Az ajtó, amit senki sem nézett meg. De akit nem érdekelt az egyik legjobb hazai írónő regényéből készült mozi, az megtekinthette a Magic Mike magyar változatát Szabó Győzővel vagy egy újabb magyar romantikus komédiát, hiszen azokkal sosem lehet betelni.

 

Folytatás

 

...
Navigáció:

Első oldal: Bevezető és Zene
Második oldal: Politika és Sport
Harmadik oldal: Kultúra és Könyvek, Tudomány
Negyedik oldal: Filmek és Videójátékok
Ötödik oldal: Televízió és Bulvár, Internet és az Összefoglaló