2012 a Legjobb Pasi szemével

  • Politika

A plágium a magyar politikai életnek is fő témája volt, amikor újságírók megelégelve, hogy országunk tökéletes állapotából adódóan nincs mit írni, elkezdték a közszereplők diplomamunkáit- és doktori disszertációit olvasni. Sajnálatos módon a legtöbb képviselő humán területen alkotott, így nem jelenhettek meg olyan cikkek, amelyek a kvadratúra problémáját próbálják érthető nyelven elmagyarázni…

Amerikában Obamát újraválasztották elnöknek, de emellé idén kivételesen csak a Time Év emberének választották, nem kapott még Nobel béke-díjat is. Az ezúttal EU-nak járt, amiért nem háborúzott saját magával.


Forrás: twitter.com/BarackObama
Örül az USA régi-új elnöke

Szíriában tovább folytatódott a polgárháború, de ez nem sokakat érdekelt. Az viszont nagy nemzetközi felháborodást keltett, hogy bebörtönözték a Pussy Riotot, mert Oroszországban a punk viselkedés nem túl trendi. A frissen visszatért Madonna felajánlotta anyagi segítségét, de mivel a pop énekesnő sajnálja saját pénzét, ezért pólók eladásából kívánja fedezni a támogatását.

Volt még valami Libor-botrány is, de az nem volt a közbeszéd tárgya…

Ellenben írások és ellenírások jelentek meg arról, hogy nemzetünk erejét nem lehet olimpiai aranyakban kifejezni. Mégis kiderült, hogy mégis Magyarország a legjobb ország, hiszen a lakosság arányában mi vezetjük az éremtáblázatot, ha csak azokat az államokat nézzük, amelyeknek nincs tengerpartja.

  • Sport

A londoni olimpián egyébiránt tényleg sikeresen szerepelt a magyar csapat. Legelsőként Szilágyi Áron kardozott egy aranyat. Nem hiába gyúrt a Dániel sem: hölgy rajongóinak biztatására első lett 200 mellen, illetve az úszószámában is diadalmaskodott. Szintén emlékezeteset nyújtott a medencében 4×100 százas vegyesváltó, ők ötödikek lettek. Risztov Éva a 10 kilométeres táv teljesítésével többet úszott, mint Michael Phelps az összes olimpiai szereplésén, de sajnos teljesítményért csak egyet kapott legfényesebb éremből 17-tel kevesebbet, mint amerikai sportolótársa.

Pars Krisztián kalapácsot vetett és aranyérmet aratott, hasonlóan diadalmas volt Berki Krisztián, aki lólengésben végzett az élen és tovább népszerűsítette a magyarokat Londonban, hiszen, ahogyan Gyurta, ő is egy hazai versenyzőt fosztott meg az első helytől.

A csapatsportágak közül a férfi kézilabda válogatott szereplése hozta a legnagyobb izgalmakat, akik a negyeddöntőben megmutatták, akkor is lehet győzni, ha 15 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt egy gól hátrányban van a csapat és büntetőt ítélnek ellenük. Végül a negyedik helyen végeztek.

Kajak-kenuban a magyar delegáció hozta a megszokott magas színvonalat: Kozák Danuta 500 méteren kajak egyesben, illetve Szabó Gabriellával, Kovács Katalinnal és Fazekas Krisztinával kiegészülve négyesben is aranyat nyert, mint ahogyan a Dombi-Kökény férfi kajak kettes is az élen végzett 1000 méteren.


Forrás: iminet.hu
Rajtuk kívül is sok magyarra lehetünk büszkék (és nem csupán a képen szereplőkre!)

Az olimpián kívül az idei másik nagy sportesemény lengyel-ukrán közös rendezésű Európa bajnokság volt, ahol a tili-tolit tökélyre fejlesztő spanyol válogatott nyert, akik a döntőben végül hajlandóak voltak rendesen is focizni.

 

Folytatás

 

...
Navigáció:

Első oldal: Bevezető és Zene
Második oldal: Politika és Sport
Harmadik oldal: Kultúra és Könyvek, Tudomány
Negyedik oldal: Filmek és Videójátékok
Ötödik oldal: Televízió és Bulvár, Internet és az Összefoglaló