2012 a Legjobb Pasi szemével

Az idei év sokaknak a pánik jegyében telt. Hipszterek szorongtak, akik a világszerte elterjedt Coelho idézettel telenyomott Gergely-naptár helyett az ősi maja kultúra által legyártottat használták. Attól féltek, hogy mivel a kihalt civilizáció nem tud új kalendáriumot kiadni, nem lesz lehetőségük időpontjaik ütemezésére. Ez számukra a világvégét jelentette volna. Szerencsére a hősies Apple kiadta az iPad minit, ezzel megakadályozva a hipszterapokalipszist.

Világunk tehát nem ért véget csak egyet fordult a bolygó, a Nap körül. Ezalatt történtek dolgok, amiket most a Legjobb Pasi újraközöl, hogy a jövő krónikásainak legyen megbízható forrása, amiből megírhatják a történelemkönyveket.

  • Zene

Idén félévenként egy dalt hallgatott a világ.

Az első nóta klipjében egy nyavalygós férfi szobafestés áldozata lesz, miközben szívfájdalmáról énekel. Mivel az emberek többségével gyakran előfordul, hogy búbánatuk kinyilvánításakor lemázolják őket, ezért hetente megosztásra került ez a szám a Facebookon.

A második muzsikának videójában egy koreai talált fel egy eredeti táncot, amely oly időtálló, hogy hónapok elteltével is egyedi, amikor már mindenki nagymamájának is a könyökén jön ki az egész. Meglepő, de nem ez az első eset, hogy egy nem angol nyelvű dal nagy sikereket ért el különleges mozgáskultúrájával: például 10 éve is ez történt a Ketchup-dallal.

Persze teljesen ismeretlen előadók is sikereket értek el, hiszen a zenevilág továbbra is nyitott az új tehetségek felé, nincs szükség az óriásira duzzadt kiadók vagy hírességek támogatására.

A remekül sminkelhető és fotósoppolható Lana Del Rey is talentumának köszönhetően robbant be a köztudatba, miután hetekig folyamatosan cikkeztek róla. Azóta egész Budapestet bejárta a mosolyával fémjelzett ruhareklám, nehogy valaki is megfeledkezzen létezéséről.


Fotó: Anthony Abbott
Egyébként Lanát a Legjobb Pasi szívesen meghallgatná élőben is

Mindeközben egy másik régi dalból is sláger lett egy kanadai tinisztár tweetjének hatására. A pop számokra jellemző komplex sztori ebben az esetben arról szól, hogy egy lány találkozott egy neki tetsző fiúval és szeretné, ha az felhívná őt. A szöveg annyira fantáziadús, hogy egy ukrán énekesnő szerint egyes részeit az ő dalából lopták.

 

Folytatás

 

...
Navigáció:

Első oldal: Bevezető és Zene
Második oldal: Politika és Sport
Harmadik oldal: Kultúra és Könyvek, Tudomány
Negyedik oldal: Filmek és Videójátékok
Ötödik oldal: Televízió és Bulvár, Internet és az Összefoglaló